Konsultantas neprisijungęs

Klauskite!

Nesidrovėkite klausti ar prašyti pagalbos – padėsime kiek galėdami! Esame pasiekiami darbo dienomis nuo 8:00 iki 18:00.

Konsultantas prisijungęs

Laukiame jūsų sutikimo

Svetainėje ir mobilioje programėlėje naudojame slapukus (angl. cookies), kurie padeda užtikrinti galimybę naršyti toliau, įsiminti naršymo patirtį, geriau suprasti lankytojų lūkesčius, analizuoti tendencijas ir tobulinti paslaugą. Duotą sutikimą dėl slapukų galima bet kada pakeisti interneto naršyklės nustatymuose.
„Mano Kaunas“ paslauga Lietuvos banko licencija

Slapukų naudojimo politika

1. Kas yra slapukai?

Slapukas (angl. Cookie) – tai mažas tekstinis failas, kurį interneto svetainė ar mobilioji programėlė įrašo į Jūsų kompiuterio arba mobilaus prietaiso naršyklę ar programėlės atmintį, kai Jūs apsilankote svetainėje ar naudojatės mobiliąja programėle. Sekantį kartą apsilankius svetainėje ar mobiliojoje programėlėje šis failas gali būti nuskaitytas, kad svetainė ar mobilioji programėlė galėtų atpažinti Jūsų kompiuterį ar mobilųjį prietaisą.

2. Kaip UAB „Viena sąskaita“ (toliau – Bendrovė) naudoja slapukus?

www.vienasaskaita.lt slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, teikti Jums patrauklius pasiūlymus bei daugiau sužinoti apie svetainės ar mobiliosios programėlės naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti svetainę ar mobiliąją programėlę, klientų aptarnavimą ir Bendrovės teikiamas paslaugas.

Bendrovėje slapukai įprastai naudojami šiais tikslais:

  • Techniniai / būtinieji slapukai: savo lankytojams stengiamės pasiūlyti pažangią, paprastą naudoti svetainę / mobiliąją programėlę, kuri automatiškai prisitaiko prie jų poreikių ir norų. Norėdami tai pasiekti naudojame techninius slapukus, kurie padeda rodyti Jums mūsų svetainę, padeda užtikrinti jos funkcionalumą, sukurti vartotojo paskyrą, prisijungti ir tvarkyti Jūsų užsakymus. Šie techniniai slapukai yra būtini tinkamam mūsų svetainės / mobiliosios programėlės funkcionavimui.
  • Analitiniai / statistiniai slapukai: šiuos slapukus naudojame įgyti įžvalgų apie tai, kaip mūsų lankytojai naudoja Bendrovės svetainę ar mobiliąją programėlę. Tokiu būdu galime optimizuoti ir pagerinti savo svetainę / programėlę, suprasti reklamų ir komunikacijos efektyvumą bei užtikrinti, kad vis dar esame įdomūs ir aktualūs. Galime rinkti duomenis apie Jūsų peržiūrėtus internetinius puslapius, iš kurių puslapių atėjote, bei informaciją apie datą ir laiką. Tai taip pat reiškia, kad galime naudoti informaciją apie Jus ir tai, kaip naudojate Bendrovėje svetainę, pavyzdžiui, apsilankymo dažnumą, paspaudimų skaičių tam tikrame puslapyje, naudotus paieškos žodžius ir kt. Kaip mūsų reklaminių kampanijų dalį, galime panaudoti analitinius slapukus, kad sužinotume, kaip vartotojai naršo mūsų svetainėje po to, kai jiems parodoma reklama internete. Tai gali apimti ir reklamas trečiųjų šalių svetainėse.
  • Funkciniai slapukai: taip pat naudojame funkcinius slapukus prisiminti Jūsų pageidavimus ir padėti naudoti mūsų svetainę ir mobiliąsias programėles veiksmingai bei efektyviai. Pavyzdžiui, šie slapukai prisimena Jūsų pageidaujamą kalbą, paieškas ir anksčiau peržiūrėtas prekes. Šiuos slapukus galime naudoti ir Jūsų registracijos informacijai prisiminti, kad kaskart apsilankius mūsų svetainėje Jums nereikėtų iš naujo įvesti prisijungimo duomenų. Šie funkciniai slapukai nėra būtini svetainei funkcionuoti, tačiau prideda funkcionalumo ir pagerina Jūsų naudojimosi Bendrovės svetaine patirtį.
  • Reklaminiai / trečiųjų šalių slapukai: naudojame savo ir trečiųjų šalių slapukus, kad savo bei kitose svetainėse rodytume suasmenintą reklamą. Tai vadinama „pakartotine rinkodara“, kuri pagrįsta naršymo veiksmais, pavyzdžiui, Jūsų ieškotomis, peržiūrėtomis prekėmis.

Slapukai taip pat naudojami tam, kad būtų užregistruota, ar sutinkate, kad Bendrovės svetainėje būtų naudojami slapukai, kad šis klausimas nebūtų užduodamas kiekvieną kartą apsilankant svetainėje.

Visus naudojamus slapukus ir jų aprašymus galite matyti slapukų išklotinėje.

3. Kas yra konversijų sekimas „Pixel“?

„Pixel“ žyma – tai yra vadinamas (angl. web beacons), (angl. clear GIFs) arba paslėptas programinis kodas. „Pixel“ žyma renka informaciją su trumpais programinio kodo fragmentais, kurie perkelia šią informaciją į mažą grafinį vaizdą (paprastai nematomą) apie Jūsų veiksmus, kuriuos atliekate mūsų svetainėje. Surinkta informacija persiunčiama į “Pixel” paslaugų tiekėjo serverį, priešingai nei slapukai įrašydami į Jūsų naršyklę.

„Pixel“ gali rinkti įvairią informacija apie Jūsų veiksmus mūsų svetainėje, mygtukų paspaudimus tam tikrose vietose, pildomų formų laukų informaciją, IP adresą, informaciją apie naudojamą interneto naršyklę ir kt.

„Pixel“ žyma taip pat atpažįsta tam tikros rūšies informaciją Jūsų kompiuteryje, pvz., esamus slapukus ir juose užfiksuotą informaciją, tokiu būdų padeda parinkti Jums reklamas, jas optimizuoti pagal surinktus duomenis, kurti tikslines auditorijas būsimoms reklamoms ir pakartotinės rinkodaros pasiūlymus potencialiems klientams – žmonėms, kurie jau ėmėsi tam tikrų veiksmų mūsų svetainėje.

4. Kaip Bendrovė naudoja konversijų sekimą „Pixel“?

„Pixel“ mes naudojame kaip analizės įrankį, leidžiantį įvertinti reklamos efektyvumą, suprasdamas veiksmus, kuriuos atliekate mūsų svetainėje. Mums padeda stebėti reklamas, optimizuoti jas pagal surinktus duomenis, kurti tikslines auditorijas būsimoms reklamoms ir pakartotinės rinkodaros pasiūlymus potencialiems klientams – žmonėms, kurie jau ėmėsi tam tikrų veiksmų mūsų svetainėje.

Visus naudojamus „Pixel“ ir jų aprašymus galite matyti slapukų ir „Pixel“ išklotinėje.

5. Duomenys apie naudojamus slapukus ir „Pixel“:


Mūsų svetainėje yra nuorodų į kitų asmenų, įmonių ar organizacijų interneto tinklalapius. Atkreipiame dėmesį, kad Bendrovė nėra atsakinga už tokių interneto tinklalapių turinį ar jų naudojamus privatumo užtikrinimo principus. Tad jei paspaudę nuorodą iš Bendrovės interneto svetainės pateksite į kitus tinklalapius, turėtumėte atskirai pasidomėti jų privatumo politika.

6. Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų?

Prieigą prie statistinių duomenų apie Bendrovės svetainės lankytojus turi Bendrovės darbuotojai, dirbantys Bendrovės rinkodaros ir IT padaliniuose, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.

Prieigą prie techninių įrašų taip pat gali turėti Bendrovės partneriai, kurie teikia Bendrovės interneto svetainės turinio valdymo įrankius.

„Google Analytics“, „Youtube“, Adwords, Doubleclick ir kitus „Google“ įrankius suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, leidžia Bendrovei stebėti ir įvertinti vartotojų, apsilankiusių patirtį bei pateikti konkrečiam vartotojui aktualų turinį, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES BDAR reikalavimams. Plačiau: „Google Analytics“ duomenų apdorojimo sutartis, GDPR taisyklių įsipareigojimas ir privatumo politika

„Tawk.to“ įrankis, kurį suteikia JAV įmonė „Tawk.to Inc“. Šis įrankis teikia tiesioginių pokalbių paslaugą interneto svetainėje. Įrankis įsimena galutinį vartotoją, kad būtų galima nustatyti ankstesnius pokalbius ir pagerinti paslaugą. „Tawk.to Inc“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES BDAR reikalavimams. Plačiau: „Tawk.to“

„Facebook Pixel“ įrankį suteikia įmonė „Facebook Inc“, todėl ji turi prieigą prie surinktų statistinių duomenų šiuo įrankiu. „Facebook Inc“ užtikrina, kad atitinka taikomiems BDAR reikalavimams. Plačiau: „Facebook Pixel“

7. Kiek Bendrovė išsaugo Jūsų duomenis?

Bendrovės naudoja surinktus duomenis analizei iki trejų metų. Slapukai paprastai galioja trumpai, priklauso nuo slapuko tipo (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki penkerių metų.

8. Kaip valdyti slapukus ir „Pixel“?

Apsilankę Bendrovės interneto svetainėje Jūs galite pasirinkti, ar norite naudoti slapukus ir „Pixel“. Slapukus ir „Pixel“ galite valdyti ir (arba) ištrinti pagal savo pageidavimus.

Galite sutikti dėl slapukų ir „Pixel“ naudojimo, kad į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį būtų įrašomi slapukai ir „Pixel“, galite bet kada atšaukti ar pakeisti sutikimą juos naudoti pakeitę nustatymus ir ištrynę įrašytus slapukus. Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant Bendrovės svetainę) neveiks tinkamai. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės internetine Bendrovės svetaine.

„Internet Explorer“, „Safari“, „Firefox“, „Chrome“ ar kitos naršyklės nustatymuose galite pasirinkti, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos atmesti. Galite ištrinti visus Jūsų kompiuteryje jau esančius slapukus, o daugumoje naršyklių galite nustatyti, kad slapukai nebūtų įrašomi. Šių nustatymų buvimo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės.

Daugumoje naršyklių galima:

  • patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus;
  • blokuoti trečiųjų šalių slapukus;
  • blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių;
  • blokuoti visų slapukų siuntimą;
  • uždarant naršyklę ištrinti visus slapukus.

Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus ir kaip juos tvarkyti ar pašalinti, tiesiog apsilankykite puslapyje www.allaboutcookies.org ir Jūsų naršyklės pagalbos puslapyje.

9. Kokias teises Jūs turite ir kaip galite jas įgyvendinti?

Jūs turite šias duomenų subjektų teises:

  • Žinoti (būti informuotas) apie savo asmens duomenų tvarkymą;
  • Susipažinti su tvarkomais savo asmens duomenimis, gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kokiems duomenų gavėjams teikiami ar buvo teikti bei gauti jų kopijas;
  • Prašyti ištaisyti tvarkomus savo asmens duomenis, jei duomenys netikslūs ir / ar nepilni;
  • Prašyti ištrinti savo asmens duomenis arba apriboti savo asmens duomenų tvarkymą, jei tvarkomi pertekliniai, netikslūs asmens duomenys, ir (ar) kai jūs atšaukiate savo sutikimą, ir (ar) yra tam kitas pakankamas pagrindas;
  • Gauti savo pateiktus, su savimi susijusius asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu, kompiuterio skaitomu formatu ir (ar) persiųsti tuos duomenis kitam duomenų valdytojui, ir (ar) prašyti, kad tai atliktume mes, kai tai leidžia techninės galimybės. Paprasčiau tariant, turite teisę perkelti savo asmens duomenis.

Mes nevykdome tokio profiliavimo, kuris gali sukelti teisines pasekmes ar gali daryti didelį poveikį jums, tačiau teikiant individualizuotus rinkodaros pasiūlymus, jūs galite būti priskirtas atitinkamai klientų kategorijai. Atsižvelgiant į tai, jūs turite teisę reikalauti žmogaus įsikišimo, pareikšti savo požiūrį ir ginčyti sprendimą.

Jeigu esate davę sutikimą dėl Tiesioginės rinkodaros pranešimų gavimo, turite teisę bet kada atšaukti šį sutikimą pažymėję tai savo paskyroje, skiltyje „Nustatymai“, susisiekę su mumis el. paštu info@vienasaskaita.lt ar elektroniniame laiške paspaudęs nuorodą, kuri leidžia atsisakyti tiesioginės rinkodaros pranešimų gavimo.

Turėdami abejonių dėl asmens duomenų tvarkymo ar ketindami įgyvendinti savo teises, galite bet kada kreiptis el. paštu info@vienasaskaita.lt. Siekdami tinkamai įgyvendinti jūsų teises, privalome tinkamai įsitikinti jūsų tapatybe, todėl reikalaujame siunčiant prašymą mums ar skambinant nurodyti savo mokėtojo kodą, vardą, pavardę, Svetainėje registruotą adresą. Jeigu reikia – ir kitą papildomą informaciją. Apsilankius mūsų klientų aptarnavimo skyriuje – pateikti tapatybę įrodantį dokumentą. Mes turime teisę nesuteikti jums informacijos, kol nesame tikri dėl jūsų tapatybės.

Nors informacija teikiama nemokamai, tačiau jeigu jūsų siunčiami prašymai yra akivaizdžiai nepagrįsti arba neproporcingi, visų pirma dėl jų pasikartojančio turinio, turime teisę imti pagrįstą mokestį, atsižvelgdami į informacijos teikimo arba pranešimų ar veiksmų, kurių prašoma, administracines išlaidas, arba atsisakyti imtis veiksmų pagal tokį prašymą.

Jeigu manote, kad mes netinkamai tvarkome jūsų duomenis ar neįgyvendiname jūsų teisių, galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (ada@ada.lt), tačiau atminkite, kad mes visada pasirengę visus nesklandumus išsiaiškinti kartu su jumis.